Önemli Not: Söz konusu durumdan kaynaklı, Erasmus+ yaptığı ülkeden dönmek isteyen öğrencilerin aşağıdaki bilgileri dikkatlice okumaları gerekmektedir.

2019-2020 Personel Hareketliliğine seçilen ancak programa katılamayacak personeller için aşağıda bir takım açıklamalar yer almaktadır.

Önemli Not 2: Dönüş yapmak isteyen öğrenciler Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 gün resmi olarak izinli sayılacaklardır. Bu nedenle varış yaptıkları havalimanında ilgili sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri, kendi evlerine vardıklarında 14 gün boyunca gerekli tedbirler çerçevesinde evde zaman geçirmeleri ve daha sonra kampüse uğramaları gerekmektedir. Bahar döneminde eğitime devam etmeleri için gerekli destek sağlanacaktır.

1. Şu anda bir yükseköğretim kurumunda Erasmus+ Öğrencisi olup ülkeye dönüş yapmak isteyen öğrencilerin Türkiye’ye giriş yaptıktan hemen sonra bir sağlık kuruluşuna başvurması ve ihtiyaç duyulması durumunda gerekli testleri yaptırması önem arz etmektedir.

2. COVID-19 nedeniyle faaliyete katılamamış öğrenci ve personelin bu hakları bir sonraki yıla devretmez. Bir sonraki yıl için açılacak çağrı döneminde yeniden başvurması gerekir. Hareketlilik mücbir sebep ile sonlandığından/iptal olduğundan bir sonraki başvuruda eksi puan uygulanmaz.

3. COVID-19 nedeniyle faaliyeti iptal edilmiş öğrenciler için geri alınamayacak harcamalar belgelenmesi ve hareketlilikle ilgisi kurulması şartıyla geri ödenebilir. Öğrencilerin yatırdıkları yurt/kira, vize ve sigorta harcamaları karşılanabilir. Bu harcamaların belgelendirilmesi ve iade alamadığı kanıtlanmalıdır. Örneğin yurt harcaması için gidilmesi planlanan üniversite veya konaklama kurumundan yapılan ödemenin geri alınamadığı belgelenmelidir.

4. Personel Hareketliliği için görevlendirmesi onaylandıktan sonra yapılan harcamaların belgelendirilmesi durumunda inceleme yapıldıktan sonra geçerli (konaklama, seyahat) harcamaları ödenebilir.