Anasayfa Projelerimiz
Engellileri Tanımaya Var mısın? Yazdır

“ENGELLİLERİ TANIMAYA VAR MISIN?”

Gaziantep Üniversitesi ve T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan “Engellileri Tanımaya Var mısın?” adlı eylem 3.1 Gençlik Değişimleri Projesi kapsamında Romanya, Polonya, İspanya, Azerbaycan, Türkiye ve Suriye’den gelen toplam 40 genç Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bir hafta boyunca engelli bireylerin hayatlarını ve ihtiyaçlarını anlamaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmişlerdir. 5 değişik sivil toplum kuruluşunun katıldığı projede gençler yeni ortaklık ve yeni proje fikirleri oluşturmuşlardır.

Avrupa Birliği projeleri aracılığı ile Gaziantep’in Uluslararası arenada tanınmasını sağlayan Gaziantep Üniversitesi, üniversiteli gençlerin başka kültürleri tanıyabilmeleri ve kendi kütlülerini tanıtabilmeleri, Türkiye ve diğer ülkeler arasında bir kültür köprüsü kurulması konusunda önemli bir adım atmıştır.

Projenin Amaçları:

•    Avrupa düzeyinde işbirliğini geliştirmek,
•    Avrupalı benzer kuruluşlarla bir araya gelerek bilgi ve tecrübe alışverişini sağlamak,
•    Engelli bireyleri daha yakından tanımak,
•    Avrupa’daki uygulamalar hakkında bilgi edinmek,
•    En iyi uygulamanın yaygınlaştırılmasını sağlamak,
•    İyi modelleri saptayarak uygulanmasını sağlamak ve özendirerek ve yaygınlaştırılması yoluyla engellilere yönelik eğitimin kaliteyi artırmak,
•    Engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını sağlamak için gereksinimleri ortaya çıkartmak,
•    Bilgi ve tecrübe alışverişi aracılığıyla önyargıların ortadan kaldırılmasını sağlamak.

Proje No: TR–3/1–117–2009-R3
Yasal Temsilci: Prof. Dr. Fahrettin Göğüş
Proje Sorumlusu: Nur İncetahtacı

Faaliyet Tarihi: 16-23 Kasım 2009