Anasayfa Gençlik ve Suç
Gençlik ve Suç Yazdır

Gaziantep Üniversitesi Öğrenci gruplarından Toplumsal Araştırmalar Grubu ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan “Gençlik ve Suç"  "Youth and Crime" adlı eylem 1.1 Gençlik Değişimleri Projesi Romanya'dan katılan Aser  ortaklığı ile 02/10-09/10/2011 tarihleri arasında gerçekleşmiştir.
 Bu projeye Türkiye ve  Romanya'dan toplam 22 kişi katılmıştır. Gençlik suçlarını, ve suçları ile suçların nasıl öneleneceği tartışılmıştır. Romanya ortağımız Avrupa Birliğine girdikten sonra suç oranlarında meydana gelen iyileşmeden bahsetmiştir. Cumhuriyet savcılığının ve Emniyet müdürlüğünün katılımıyla bir konferans düzenlenmiş ve Avrupa Birliğine uyum sürecinde yasalarda yapilan yeni düzenlemelerden bahsetmişlerdir.

Projenin Amaçları:
•          Avrupa vatandaşlığını güçlendirmek,
•          Gençler arasında dayanışma ve hoşgörü duygusunu güçlendirmek
•          Farklı ülkelerdeki gençler arasındaki karşılıklı anlayış duygusunu geliştirmek,
•          Avrupa’daki uygulamalar hakkında bilgi edinmek,
•          Bilgi ve tecrübe alışverişi aracılığıyla önyargıların ortadan kaldırılmasını sağlamak.