Anasayfa Öğrenim Hareketliliği/Student Mobility
Başvuru Kriterleri Yazdır

Başvuru için Gereken Asgari Şartlar:
Erasmus programından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz başvuru esnasında aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir:
•    Üniversitemiz eğitim programlarından herhangi birinde kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olmak.
•    Genel not ortalaması, Ön lisans ve lisans öğrencileri için 2.20/4.00; Y. Lisans ve Doktora öğrencileri için ise 2.50/4.00 olmalıdır. Ayrıca Tıp Fakültesi için genel not ortalaması 72/100 olmalıdır.
•    Yabancı Dil Sınav (YDS) Sonuç belgesi. (YDS için TOEFL, KPDS, ÜDS, IELTS, GÜSEM yabancı dil sınavlarından herhangi birinden alınan sonuç belgesi.) Yabancı dil sınavından en az 30 puan alınması zorunludur.

Mühendislik Fakültesi intörnlük döneminde Erasmus programına başvuracak öğrencilerin not ortalamaları en az 2.70 olmalı ya da bölüm sıralamasında ilk üç’e girmiş olmaları gerekmektedir.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Öğrenci Seçimi:
Başvuruları değerlendirmede kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:
•    Akademik basarı düzeyi : %50
•    Dil seviyesi : %50