• 0090 342 317 1546

2024/2025 ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Değerli Erasmus+ Aday Öğrencileri

2024/2025 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği Başvuruları 01.03.2024 – 15.03.2024 tarihleri arasında Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Portalı (erasmusbasvuru.ua.gov.tr) üzerinden e-devlet şifresi ile  girilerek yapılacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi kriterleri belirlenirken, Yükseköğretimde Öğrenci ve Personel Hareketliliği Yükseköğretim Kurumları Erasmus Uygulama El Kitabı 2023/2024 esas alınmıştır.

Not 1: Başvurunuzu yaparken afişte belirtilen şekilde Transkript ve Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgenizi eklemeniz gerekmektedir. Transkriptiniz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı onaylı veya barkotlu olmalıdır, obs üzerinden alınan barkotsuz ve evrak tarihsiz belgeler geçersizdir.   Başvuru evraklarını eksiksiz bir şekilde tamamlamak öğrencinin sorumluluğundadır. Ofisin e-portala müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle eksik veya hatalı başvurular geçersiz sayılacaktır.

No 2: Kabul edilen Yabancı Dil Sınavları: Üniversitemizin yaptığı Erasmus Yabancı Dil Sınavı ve/veya ÖSYM’nin (1 Mart 2019 ve sonrası tarihli) YDS, E-YDS, YÖKDİL, E-YÖKDİL İngilizce Yabancı Dil Sınavları kabul edilmektedir. 100’lük sistemde en az 50 puan almış olmak gerekmektedir.

Not 3: Program gereği yerleştiğiniz üniversite için aday öğrenci olarak seçilirsiniz, tercih ettiğiniz üniversitenin sizi kabul etmesi ile asil öğrenci olabilirsiniz.

Not 4: Tercih yapmak istediğiniz üniversitenin web sayfasından özel başvuru şartları varsa lütfen inceleyiniz. Başvuru sonuçlarının açıklanması 3-4 hafta sürebileceğinden tercih edeceğiniz üniversitenin güz dönemi son başvuru tarihlerini inceleyiniz ve son başvuru tarihinin yetişemeyeceği durumda bahar döneminde programa katılmayı tercih ediniz.

Not 5: Tercih edeceğiniz kurumun herhangi bir sebepten dolayı (deadline, nomination, bölüm kapatılması, başvurulan dönemde öğrenci kabul etmemesi vs.) öğrenciyi kabul etmemesi durumunda Üniversitemiz sorumlu değildir.

Not 6: Eczacılık, Tıp veya Diş Hekimliği fakültelerinden mezun olarak merkezi sınavlarla (TUS, DUS, EUS) bir yükseköğretim kurumuna yerleştirilerek uzmanlık eğitimine devam eden katılımcıların başvuru işlemlerini Erasmus Ofisi ile iş birliği içerisinde yapmaları ve aldıkları en yüksek puan 80 olduğundan basit bir hesaplama ile 100’lük sisteme dönüştürülerek başvuruları alıncaktır.

Not 7: Tıp Fakültemiz ve Turizm Meslek Yüksek Okulumuzun Erasmus Kurul Kararları doğrultusunda öğrencilerimiz başvuru yapabilirler. TIKLAYINIZ

Not 8: Sorularınızı eposta ile abofisisek@gantep.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Not 9: Aynı üniversite sadece bir defa tercih edilmelidir.

Not 10: Aynı üniversite sadece bir defa tercih edilmelidir. Transkript ve Yabancı Dil Belgesi .PDF formatında yüklenmelidir. farklı formatlar kabul edilmemektedir. Transkript Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı onaylı veya barkotlu olmalıdır. OBS sisteminden alınan belgeler kabul edilmemektedir.

Başvuru Afişi için TIKLAYINIZ

Tıp Fakültesi Öğrencileri Öğrenim/Staj Hareketliliğine katılmasına dair karar ve Turizm ve Otelcilik MYO Öğrencileri Öğrenim/Staj Hareketliliğine katılmasına dair karar için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://erasmus.gantep.edu.tr/pages.php?url=kararlar-yonetmelik-46

 

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ