• 0090 342 317 1546

Değerli Erasmus Öğrencileri,

Bilindiği üzere, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Birlik Programı olan Erasmus+ Programı 2004 yılından bu yana Türkiye Ulusal Ajans tarafından yürütülmektedir. Erasmus+ programının tanınırlığını ve desteklenen projelerin görünürlüğünü artırmak, Programdan henüz yararlanmamış kişileri Erasmus+ Programından yararlanmaya teşvik etmek, proje sahibi kurumların projelerini yaygınlaştırmalarına destek olmak amacıyla 2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla her yıl Ekim ayı içerisinde Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri düzenlenmektedir.

Erasmus Günleri (#ErasmusDays) bu yıl 14-19 Ekim 2024 tarihlerinde, dünya çapındaki farklı ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacaktır. Düzenlenen etkinliklerle, Erasmus+ projelerinin yararlanıcı hikayelerinin görünür hale gelmesi, proje sonuçlarının ve hikayelerinin yerelde paylaşılması hedeflenmektedir.

Söz konusu kampanyanın 2021-2027 döneminde uygulanacak Erasmus+ Programının etkin şekilde yürütülmesi, ülkemizin Erasmus+ Programından yararlanma düzeyinin arttırılması ve kurumumuzun görünürlüğünün arttırılmasına katkı sağlayacaktır.

Üniversitemiz, 14-15-16 Ekim 2024 tarihlerinde 11.00-12.30 saatleri arasında Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Ofisi Açık alanında gerçekleştirilecek faaliyetlerle kutlanacaktır. Bütün öğrencilerimiz, akademik ve idari personellerimiz davetlidir.

Etkinlik Afişi için TIKLAYINIZ

 

Gaziantep Üniversitesi Erasmus+ Günleri 2024 Faaliyet Programı

1. Gün

Yer

Uluslararası İlişkiler Ofisi Önü (Açık alan)

Tarih ve Saat

14 Ekim 2024 Saat 11.00-12.30

 

Faaliyet içeriği

 

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Günü

  • Erasmus+ Programı genel bilgilendirme
  • Üniversitemiz öğrencilerine bir dönem Avrupa’da okuma fırsatları üzerine bilgilendirme, oyunlar oynama ve daha önce Erasmus+ programına katılan öğrencilerin tecrübelerini paylaşmaları.
  • Erasmus+ programında gitmek istediğiniz ülkeyi seçme ve gidilecek kuruma başvuru aşamasında dikkat edilecek hususlar.
  • Vize işlemleri ve dikkat edilecek hususlar

 

 

2. Gün

Yer

Uluslararası İlişkiler Ofisi Önü (Açık alan)

Tarih ve Saat

14 Ekim 2024 Saat 11.00-12.30

 

Faaliyet içeriği

 

Öğrenci Staj Hareketliliği Günü

  • Erasmus+ Programı genel bilgilendirme
  • Üniversitemiz öğrencilerine bir dönem Avrupa’da yazın staj yapma fırsatları üzerine bilgilendirme, oyunlar oynama ve daha önce Erasmus+ programına katılan öğrencilerin tecrübelerini paylaşmaları.
  • Staj yapacak kurum bulma ve staj kabul belgesi alma konusunda dikkat edilecek hususlar.

 

 

3. Gün 1. Etkinlik

Yer

Uluslararası İlişkiler Ofisi Önü (Açık alan)

Tarih ve Saat

15 Ekim 2024 Saat 11.00-12.30

 

Faaliyet içeriği

 

Personel Hareketliliği Günü

  • Erasmus+ Programı genel bilgilendirme
  • Üniversitemiz akademik ve idari personellerin Erasmus+ fırsatlarından yararlanması üzerine bilgilendirme, daha önce programdan yararlanan personellerin tecrübelerini aktarması.

 

 

3. Gün 2. Etkinlik

Yer

Spor Bilimleri Fakültesi Seminer Salonu

Tarih ve Saat

16 Ekim 2024 Saat 10.00-11.00

 

Faaliyet içeriği

Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerine Erasmus+ programı hakkında genel bir bilgilendirme sunumu ile programın görünürlüğünü arttırmak.

 

 

3. Gün 3. Etkinlik

Yer

Spor Bilimleri Fakültesi Açık Hava Spor Sahası

Tarih ve Saat

16 Ekim 2024 Saat 15.00

 

Faaliyet içeriği

 

Gaziantep Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Avrupa Komisyonu spor faaliyetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını teşvik etmek, sporun uluslar arasındaki birleştirici etkisini artırmak ve sporun sağladığı faydaları iş birlikleri yoluyla zenginleştirmek üzere Erasmus+ Programı Erasmus Günleri kapsamında 3x3 basketbol maçı düzenlenecektir.

 

 

3. Gün 4. Etkinlik

Yer

Mühendislik Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu

Tarih ve Saat

16 Ekim 2024 Saat 13.00-17.00

 

Faaliyet içeriği

 

Afet Yardım Operasyonlarında Sürdürülebilir, Dijital ve Akıllı İnsani Yardım Lojistiği konulu konferans düzenlenecektir.

 

 

Uluslararası İlişkiler Ofisi