• 0090 342 317 1546

2023-2024 ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI (2022-1-TR01-KA131-HED-000051762)

Bu başvuruların değerlendirilmesi ve nihai kararı aşamasında, değerlendirmeyi yapan personel ile başvuru sahipleri arasında değerlendirmeyi yapan personelin tarafsızlığını etkileyebilecek herhangi bir kişisel ilişki bulunmamaktadır. Karar, tarafsızlık ve şeffaflık kurallarına uygun bir şekilde verilmiştir. Seçim, Program Kılavuzunun ve Ulusal Ajans’ın belirttiği şekilde yapılmıştır.

Erasmus+ Personel Hareketliliği Değerlendirme Ölçütleri 25 Ocak 2024 tarihli aşağıdaki linkte bulunan duyurumuzda belirtildiği şekilde yapılmıştır.

https://erasmus.gantep.edu.tr/index.php

Sonuç listesinin altında bulunan ve gitmeden önce yapılması gerekenler başlığı altındaki bilgiler dikkatlice incelenmelidir.

 

Ders Verme için TIKLAYINIZ

Eğitim Alma için TIKLAYINIZ

Gitmeden Önce Yapılması Gerekenler

  1. Seçilen personellerimizin gidecekleri kurumdan 4 iş gününü kapsayacak şekilde Erasmus+ kapsamında davet edildiğini gösteren Kabul Belgesi alması gerekir. Ders Verme Hareketliliği için Teaching Staff Mobility, Eğitim Alma Hareketliliği için Training Staff Mobility kapsamında davet edildiğiniz belirtilmelidir.  Kabul belgesi tarihleri örneğin 4-7 Nisan 2024 şeklinde olmalıdır. Kabul belgesi ve Staff Mobility Agreement’ın 12.04.2024 tarihine kadar Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim edilmesi zorunludur. Belirtilen tarihe kadar bu belgelerini teslim etmeyen personellerin yerine yedek listeden yerleştirme yapılacaktır. 30.06.2024 tarihine kadar faaliyetinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
  2. Ders Versme hareketliliğine katılacak olan personeller Staff Mobility Agreement programını toplamda en az 8 saati belirtecek şekilde düzenlenmelidir. Programın içeriği akademik alanınızla ilgili çalışmaları içermelidir. Yetersiz, açıklayıcı olmayan programlar kabul edilmez. Gitmeden önce taratılmış olarak alacağımız bu belgelerin dönüşte orijinal hali ofisimize teslim edilmelidir.
  3. Kabul Belgesi için ekte verilen örnek kullanılabileceği gibi, gideceğiniz kurumun hazırlayacağı ancak gerekli bilgilerin olduğu bir kabul yazısı da kabul edilebilir.
  4. Ekteki “Bilgi Formu’nu” doldurup Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim ediniz.
  5. Yurt dışı görevlendirmeniz için ekteki formata göre izin dilekçenizi hazırlayabilirsiniz.
  6. Halkbankası Euro hesabı açarak ofise hesap bilgilerinizi teslim etmelisiniz. (Banka Şube kodu, IBAN vs.)
  7. Hibe Sözleşmesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından hazırlanır size imzalatılır.
  8. Yurtdışı görevlendirmenizin orijinal halini Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim etmelisiniz. Görevlendirme tarihleriniz programdan bir gün öncesini ve bir gün sonrasını kapsamalıdır. Örneğin, 4-7 Nisan tarihlerinde programa katılacaksanız görevlendirmeniz 3-8 Nisan 2024 tarihli olmalıdır.
  9. Görevlendirme yazısı faaliyet başlamadan en az 1 ay öncesinden Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim edilmelidir. Belgenin üzerine bölüm tarafından e-imzalıdır kaşesi yapılmalıdır.
  10. Seçim sonuçlarına duyuru tarihinden itibaren en geç 7 gün içerisinde Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğüne yazılı olarak itiraz edilebilir. Kesin sonuçlar itirazların değerlendirilmesinden sonra güncellenebilir.
  11. Yeşil pasaportu olmayan personelin vize almadan seyahat etmek istemesi durumunda, görevlendirme yazıları Rektörlük Makamınca onaylandıktan hemen sonra Personel İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmeleri ve gri (hizmet) pasaport için başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Dönüş sonrasında gri pasaport tutanak karşılığı Personel İşleri Daire Başkanlığına iade edilmelidir. Gri pasaport alamayan personelin gideceği ülke için vize başvurusunda bulunması ve vize aldıktan sonra seyahat etmesi gerekir.
  12. Görevlendirmeniz onaylanmadan ve Kabul Belgesi ile Mobility Agreement formu gideceğiniz kurum tarafından onaylanmadan uçak bileti almayınız ve ülkeden ayrılmayınız.
  13. Var olan her türlü pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol ediniz.
  14. Tek başına seyahat edemeyecek engelli personellerin ofisimizle iletişime geçmesi gerekmektedir.
  15. Erasmus+ İkili Anlaşmasının olması personelin kabul edilmesini garantilemez. Ziyaret edeceğiniz kurumun, belirteceğiniz tarihlerde müsait olması ve programınızı kabul etmesi gerekmektedir.
  16. Programı kesinleşen personele 800 avro avans ödenecek olup, kalan miktar dönüş sonrası tüm belgeler tamamlandıktan sonra yapılacaktır.

Personelimize 4 iş günü artı 2 gün seyahat olmak üzere toplamda 6 gün gündelik ödeme yapılacaktır.  

Hibe miktarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

 


Ülke Grupları

Hareketlilikte Gidilen Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

162

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

144

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye *,

126

 

 

 

- Personel hareketliliğine ilişkin seyahat ücretleri Avrupa Komisyonu Teklif Çağrısında belirtilen "Mesafe Hesaplayıcı" ya göre verilecektir: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

-   Personelin yerleşik olduğu yerden faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arası hesaplanır.

Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

 


Mesafe

Verilecek Hibe 
Miktarı

10-99

23€

100-499 KM arası

180 €

500-1999 KM arası

275 €

2000-2999 KM arası

360 €

3000-3999 KM arası

530 €

4000-7999 KM arası

820 €

8000 ve üzeri

1.500 €

 

Döndükten Sonra Yapılması Gerekenler

  1. Uçak biniş kartlarınız
  2. Karşı kurumdan almış olduğunuz “Katılım Sertifikası” faaliyetinizin (4 iş günü) tarihlerini gösteren.
  3. Faaliyeti tamamladıktan sonra e-posta adresinize Erasmus+ hareketlilik Aracı tarafından iletilen Participant Survey/Katılımcı Raporu gönderilecektir. Bu raporun tamamlanması gerekmektedir.
  4. Dönüş sonrası, katılımcı raporunu tamamlamayan (madde 3’te belirtilen), belgeleri eksik olan veya programı gerçekleştirdiğini belgeleyemeyen personellerden Uygulama El Kitabında belirtilen kurallar çerçevesinde kesinti yapılır veya hibenin tamamının iade edilmesi istenebilir.

Belgeler

 

Kabul Belgesi

Staff Mobility Agreement for Teaching

Ders verme Bilgi Formu

Staff Mobility Agreement for Training

Eğitim Alma Bilgi Formu

Görevlendirme

Katılım Sertifikası

Vazgeçme Dilekçesi

 

Uluslararası İlişkiler Ofisi