• 0090 342 317 1546

ERASMUS+ KA131 PERSONEL HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI

Başvuru afişi için TIKLAYINIZ

Başvuru rehberi için TIKLAYINIZ

2021-1-TR01-KA131-HED-000003164 Projesi Erasmus+ Personel Hareketliliği Seçim

Komisyon Kararları

Madde 1: Erasmus+ Personel Hareketliliği Değerlendirme Ölçütleri

  • Yabancı dil sınav puanının %20’si (2018 ve sonrası)
  • Erasmus Bölüm Koordinatörü +5
  • Daha önce Ersamus+ KA 131programdan faydalanmış olmak -10 (2018 ve sonrası)
  • Daha önce Ersamus+ KA 131programdan faydalanmış olmak -5 (2017 ve öncesi)
  • Daha önce Ersamus+ KA 131programından faydalanmamış olmak +5
  • Eğitim alma faaliyetinde idari personel önceliklidir +5
  • Eğitim alma faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik bir faaliyet gerçekleştirilecekse +5
  • Engelli personel önceliklidir +5
  • Gazi personel ile şehit ve gazi yakını personel önceliklidir +5
  • Kabul belgesi ile başvuranlar +5
  • Vatandaşı olunan ülkeye hareketlilik gerçekleştirilecekse -5

Madde 2: Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği için faaliyet süresi üniversitemize tahsis edilen hibe tutarına bağlı olarak 4 (dört) iş günü ve 2 (iki) seyahat günü olmak üzere 6 (altı) gün gündelik ve km hesabına göre yol hesabı yapılarak ödeme belirlenecektir.

Madde 3: Ders Verme Hareketliliği faaliyetine ders vermekle yükümlü akademik personellerimiz başvurabilirler. İkili anlaşmaları oldukları kurumları tercih etmek zorundadırlar.

Madde 4: Eğitim Alma Hareketliliği faaliyetine ders vermekle yükümlü olmayan (Öğr. Gör./Arş.Gör.) akademik personel ve idari personel başvurabilir. İkili anlaşma olma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Madde 5: İkili anlaşması olmayan bölümler Eğitim Alma Hareketliliğine başvurabilirler. Başvuracak akademik ve idari personellerimizde ikili anlaşma şartı aranmamaktadır. İkili anlaşması olmayan bölümlerimiz ise alanları dahilin de bir kurumda faaliyete katılabilirler.

Madde 6: Madde 1 de belirtilen değerlendirme ölçütlerine göre asil ve yedek liste oluşturulur. Personellerimizin başvuru formlarında hatalar tespit edilirse başvuruları geçersiz sayılır.

Madde 7: ÖSYM tarafından geçerliliği ve süresi bitmemiş olan Yabancı Dil Sonuç Belgeleri önceliklidir.

Madde 8: Seçilen asil personeller duyuruda belirtilen tarihlerde Davetiyelerini ve Staff Mobility for Teaching Agreement/Staff Mobility for Training Agreement’larını UİO ne teslim etmeliler. Belirtilen tarih de belgelerini teslim etmeyen personellerin yerine yedek listeden yerleştirme yapılır.

Madde 9: Başvuruların değerlendirilmesinde eşit puana sahip adaylar için programdan daha eski bir tarihte yararlanan aday önceliklidir. Buna rağmen puan eşitliği bozulmaz ise, Yabancı Dil Sınav Sonucu yüksek olan aday önceliklidir. Puan eşitliği bozulmadığı durumda Üniversitemizde hizmet yılı daha uzun olan personel önceliklidir.

Madde 10: Başvuru sonuçlarına itirazlar başvuru sonuçlarının açıklanmasından itibaren 7 gün içerisinde Rektörlük Makamına (Uluslararası İlişkiler Ofisine) yazılı olarak itiraz edilebilir.

Madde 11: İçerme Desteği -İlave Hibe

Erasmus+ Programı, özel ihtiyaç sahibi kesimin programa katılımını teşvik etmektedir. Özel ihtiyacı olan kişi, ek finansal destek olmadığı takdirde kişisel fiziksel durumu, zihinsel durumu veya sağlık durumu, projeye/hareketlilik faaliyetine katılmasına izin vermeyen potansiyel katılımcıdır. Detaylı bilgi için ; 2021 Erasmus+ Uygulama El Kitabı (sayfa 46-47)

 

Madde 12: Başvurular T.C. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınacaktır.

Erasmus Başvuru Portalı https://erasmusbasvuru.ua.gov.tr/

Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Formu için TIKLAYINIZ

2021 Erasmus+ Uygulama El Kitabı için TIKLAYINIZ

Önemli Not:  2021-1-TR01-KA131-HED-000003164 Projesinin başvurusu alınacaktır. Bu nedenle, programa katılacak yararlanıcıların en geç 30 Eylül 2023 tarihe kadar faaliyete katılmaları ve dönmüş olmaları gerekmektedir.