Değerli Erasmus+ Personel Hareketliliği Katılımcıları,

Bu duyuru 2019-2020 Erasmus+ Personel Hareketliliği hakkındadır.

2019-2020 Erasmus+ Personel Hareketliliğine seçilen katılımcılar, 30 Mayıs 2021 tarihine kadar Erasmus+ Personel Hareketliliğine katılabilirler. Bugünden itibaren Erasmus+Personel Hareketliliği, online (uzaktan) olarak yapılabilmektedir. Online gerçekleştirilen program için hibe ödenmeyecektir. Erasmus+ Personel Hareketliliğine katılmanız gideceğiniz üniversitenin, sizi online (uzaktan) programa kabul etmesine bağlıdır. Programa online katılmak isteyen katılımcıların üniversiteyle bağlantıya geçip, online (uzaktan) programa katılabileceklerini belirten kabul belgesi alması gerekmektedir. Kabul belgesini, 12 Ekim 2020 tarihi mesai bitimine kadar euoffice@gantep.edu.tr  adresine göndermeleri gerekir.

1 Şubat 2021 tarihi itibariyle üniversitelerinde olur vermesi, seyahat kısıtlamalarının kalkması ve hareketliliğin olağan şartlarda gerçekleşmesinin mümkün olması durumunda programa yüz yüze katılım sağlanabilir. Bu dönemde programa katılmak isteyen katılımcılar kabul belgesini 27 Kasım 2020 tarihi mesai bitimine kadar euoffice@gantep.edu.tr  adresine göndermeleri gerekmektedir.

2019-2020 Erasmus+ Personel Hareketliliği için alınan kararlar doğrultusunda programa katılmanız ve Personel Hareketliliğini tamamlamanız için aşağıdaki açıklamaları dikkatlice inceleyiniz.

1- 2019-2020 Erasmus+ Personel Hareketliliğine seçilen katılımcılar, 30 Mayıs 2021 tarihinde bitmek şartıyla hareketliliğe katılabilirler.

2- Uluslararası seyahatlerin kısıtlı olması ve çoğu program ülkesinin henüz sınırlarını açmamış olmasından kaynaklı güz döneminde personel hareketliliğine sadece çevirimi içi katılım sağlanacaktır. Çevirim içi gerçekleştirilen program için hibe ödenmeyecektir.

3- Uluslararası seyahatlerin kısıtlılığının devam etmesi ve/veya program ülkelerinin sınırlarını açmaması durumunda bahar döneminde de personel hareketliliği çevirim içi gerçekleşecektir. Ancak seyahat kısıtlamalarının kalkması ve hareketliliğin olağan şartlarda gerçekleşmesinin mümkün olması durumunda programa yüz yüze katılım sağlanabilir. Yüz yüze gerçekleştirilen personel hareketlilikleri için Erasmus hibesi ödenir.

4- Bahar döneminde;

a) Personel Hareketliliği, çevrimiçi (sanal/uzaktan) başlayıp çevrimiçi tamamlanırsa katılımcıya Erasmus hibesi ödenmez.

b) Personel Hareketliliği, çevrimiçi başlayıp fiziksel olarak tamamlanırsa, hareketliliğe fiziksel olarak katıldığı süre kadar Erasmus hibesi ödenir, (en az 2 gün programa katılma zorunluluğu bulunmaktadır.)

c) Personel Hareketliliği, fiziksel olarak başlayıp ve yine fiziksel olarak tamamlanırsa, olağan Erasmus hibesi ödenir,

d) Personel Hareketliliği, fiziksel olarak başlayıp, çevrimiçi olarak tamamlanırsa, olağan Erasmus hibesi ödenir,

e) Dersler, sanal olarak ev sahibi ülkede verilirse, olağan Erasmus hibesi ödenir.

5- Herhangi bir sebeple programdan vazgeçen veya katılamayan katılımcılar bir sonraki başvuru döneminde, yeniden Erasmus+Personel Hareketliliğine başvuru yapabilirler. Bu başvurularda herhangi bir puan kesintisi yapılmayacaktır.

-Personel Hareketliliğine katılmaktan vazgeçen katılımcıların, 16 Ekim 2020 tarihi mesai bitimine kadar euoffice@gantep.edu.tr  adresine email atmaları gerekmektedir.

-Sitemizde yayınlanan listede olan tüm katılımcılar, hibe çıkmamış olsa dahi programdan (hibesiz) yararlanabilirler.

Covid 19 süreciyle ilgili değişiklikler web sitemizden duyurulmaktadır. Lütfen duyurularımızı takip ediniz.