Değerli Erasmus Öğrencileri,

2020/2021 Bahar dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği kapsamında nomine işlemleriniz yapılmıştır. 2020/2021 Bahar Döneminde Erasmus+ Programına katılacak olan öğrencilerin aşağıdaki linkte bulunan ve yapmaları gereken işlemleri en geç 4 Aralık 2020 tarihine kadar tamamlamaları ve gerekli tüm belgeleri şeffaf bir dosya içerisinde eksiksiz olarak ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir.  (Salgın sebebiyle, belgeler Posta veya kargo ile ofisimize iletilebilir) Linke ulaştıktan sonra “Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programına Seçildikten Sonra” başlığı altındaki açıklamaları inceleyiniz.

Aşağıdaki açıklamaları da dikkatlice inceleyiniz

1- Uluslararası seyahatlerin kısıtlı olması ve çoğu program ülkesinin henüz sınırlarını açmamış olmasından kaynaklı bahar döneminde öğrenim hareketliliğine katılım sağlanabilmesi için seyahat edeceğiniz ülkenin seyahat kısıtlamalarını ilgili ülkenin konsolosluğu web sitesinden inceleyebilirsiniz.

2- Uluslararası seyahatlerin kısıtlılığının devam etmesi ve/veya program ülkelerinin sınırlarını açmaması durumunda bahar döneminde öğrenim hareketliliği çevirim içi gerçekleşecektir. Ancak seyahat kısıtlamalarının kalkması ve hareketliliğin olağan şartlarda gerçekleşmesinin mümkün olması durumunda programa yüz yüze katılım sağlanabilir. Yüz yüze gerçekleştirilen öğrenim hareketlilikleri için Erasmus hibesi ödenir.

3- Bahar döneminde;

a) Öğrenim Hareketliliği, çevrimiçi (sanal/uzaktan) başlayıp çevrimiçi tamamlanırsa öğrenciye Erasmus hibesi ödenmez ancak hareketlilik tanınır,

b) Öğrenim Hareketliliği, çevrimiçi başlayıp fiziksel olarak tamamlanırsa, hareketliliğe fiziksel olarak katıldığı süre kadar Erasmus hibesi ödenir,

c) Öğrenim Hareketliliği, fiziksel olarak başlayıp ve yine fiziksel olarak tamamlanırsa, Erasmus hibesi ödenir,

d) Öğrenim Hareketliliği, fiziksel olarak başlayıp, çevrimiçi olarak tamamlanırsa, Erasmus hibesi ödenir (öğrencinin gidip ilgili ülkede yüz yüze eğitime başlaması ancak, bir süre sonra orada bulunarak eğitimi online tamamlaması),

4- Herhangi bir sebeple programdan vazgeçen veya katılamayan öğrenciler bir sonraki başvuru döneminde, yeniden Erasmus+ Öğrenim Hareketliliğine başvuru yapabilirler. Bir sonraki başvuru için puan kesintisi yapılmaz.

5- Bahar döneminde herhangi bir sebeple programa katılamazsanız bu hakkınız bir sonraki yıla devretmez, başvuru dönemlerinde yeniden başvuru yapmanız gerekir.

6- Nomine edilen öğrenci listesi için TIKLAYINIZ

Nomine ile ilgili bir sorunuz var ise lütfen abofisisek@gantep.edu.tr ve intloffice@gantep.edu.tr adresine iletiniz.

7- 25 yaşına kadar bütün öğrenciler harçsız (defter bedeli ödenir) pasaport alabilirler. Bunun için öğrenci belgesi ile kabul ederse bulunduğunuz il, kabul etmezse Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığına başvurup bir belge almalı ve Nüfus Müdürlüğüne giderek pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. 25 yaş üzeri öğrencilere harçsız pasaport yazısı verilecektir.

8- Yabancı Dil Belgesi isteyen üniversiteler için, varsa YDS, YÖKDİL veya başka bir kurstan aldığınız Yabancı Dil Belgesini kullanabilirsiniz. Hazırlık okuyan veya muafiyet sınavı ile geçen öğrenciler Yabancı Diller Yüksekokulundan belge talebinde bulunabilirler.

Not: Yapılması planlanan online toplantı için duyuru yapılacaktır.

Not 2: Erasmus Programı kapsamında hazırladığınız tüm belgelerin bir örneğini kendiniz için muhafaza ediniz.

Bu açıklamaları inceledikten sonra duyurularımızı takip etmeye devam ediniz.