6 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı ve Üniversitelerin katılımıyla online bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda üniversitelere tahsis edilecek olan hibelerin ödemesi için net bir tarih belirtilmemiştir. Hibenin Ulusal Ajans tarafından Üniversitemizin hesabına yatırılması zaman alabileceğinden öğrencilerin bu durumda ailelerinden bir kişiye vekâlet vererek Erasmus+ programına katılmak için yerleştikleri üniversiteye seyahat edebilirler.

Daha sonra, yatan hibe miktarı vekalet verilen kişi tarafından bankadan çekilir ve öğrenciye uluslararası para transferleri yöntemiyle öğrenciye gönderilebilir.

Bu durum düşük bir ihtimal olmasına karşın bilgi vermek amacıyla sizlerle paylaşılmıştır.

İlerleyen süreçte hibe konusunda gelişmeler yeniden paylaşılacaktır.